En enkel väg

Vi kallar vår filosofi och vårt förhållningssätt kring pengar för en enkel väg. Följer du vår filosofi och våra råd så kommer du bli bra med pengar.

Det finns såklart mängder av andra sätt att bli bra med pengar och vi försöker inte övertyga dig om att vårt är bäst för alla. Men det fungerar.

När vi sammanställt vår metod så har vi noggrant övervägt olika alternativ för att hitta de sätt som vi tror är enklast att upprätthålla i längden.

Nedan följer grunderna för allt vi gör:
  • Pengar ger dig möjlighet att kunna göra mer sådant som är viktigt och meningsfullt i livet. Pengar har inget egenvärde i sig, de är endast ett verktyg att använda för att uppnå andra syften. Genom att vara bra med pengar får du frihet att själv kunna välja hur du använder din tid.
  • En enkel lösning vinner i längden eftersom den kräver mindre av dig. I valet mellan en komplicerad eller en enkel lösning förespråkar vi alltid den enkla. En enkel lösning är robust och motståndskraftig.
  • Sätt igång! Det är viktigare att komma igång eller göra ett val som är bra nog än att försöka hitta den optimala lösningen. Bra nog räcker mycket längre än att inte göra någonting alls. Försök inte bara göra saker rätt, gör framförallt rätt saker.
  • Att vara bra med pengar handlar om att spendera pengar på sådant som är viktigt men att inte spendera allt du tjänar. Sträva istället efter att öka skillnaden mellan inkomster och utgifter. Även om du kan försöka skapa efter högre inkomst är det nästan alltid enklare att sänka dina utgifter.