Gör rätt saker

Det är lätt att bli överväldigad av alla valmöjligheter vår tid bjuder. Valfrihet är helt klart vår tids ledord.

Men mer är sällan bättre.

Fler valmöjligheter och saker på gång är två konkreta exempel. Vi menar att ju fler åtaganden du försöker dig på desto sämre resultat kommer du uppnå.

Att helhjärtat kunna angripa en enskild uppgift utan distraktion ger dig garanterat bättre förutsättningar att lyckas. Det rotar dig i nuet och ger dig förutsättningar för förnöjsamhet. Enskilda uppgifter ger en betydligt större behållning och tillfredsställelse om de får möjlighet att utföras utan avbrott och under full uppmärksamhet

Det är lätt att ryckas med i sanningar om vad som behöver göras. Men bara för att någon tycker det är bråttom med en uppgift betyder inte det att det är viktigt.

Skarmavbild 2019-06-25 kl 094414png

En hjälpsam övning är att skapa en lista över dina personliga prioriteringar i livet. Det fina med en sådan lista är att den gör ett abstrakt område mer konkret och praktiskt inriktat. Vi tror att en enkel uppställning över dina viktigaste områden i livet och hur du vill prioritera dem inbördes kan göra underverk för vardagsbesluten.

I sin enklaste form räcker en överskådlig sammanställning långt. Nedan är ett axplock av våra egna prioriteringar.
  • kvalitetstid med familjen
  • relationer
  • personlig utveckling
  • sömn
  • motion
  • förnöjsamhet
  • bemästra ett område fullt ut
Poängen är inte att skapa en lång önskelista. Poängen är att göra listan över det du vill uppnå så kort som möjligt. Det är så du ger dig själv förutsättningar att lyckas.

Din uppgift i livet är att säkerställa långsiktiga lösningar för det som är viktigt men inte nödvändigtvis bråttom. Slösa inte din tid på kortsiktiga lösningar för sådant som är bråttom men inte nödvändigtvis viktigt.

Gör rätt saker. För dig.