Vilka är vi?

BraMedPengar är ett initiativ för att hjälpa alla som vill bli bättre på att hantera sina pengar.

Vi som driver den här sajten och också har skrivit boken Bra Med Pengar - en enkel väg till bättre finansiella beslut i livet heter Markus och Martin. Vi har ett intresse för att leva ett bra liv och ser pengar som en lämplig väg att uppnå detta. Genom att utbyta och dela idéer och tankar hoppas vi kunna sprida kunskapen i samhället kring hur man kan hantera pengar på ett medvetet och ansvarsfullt sätt för att leva ett lyckligare liv.

BraMedPengar drivs inte av vinstintresse utan för att det är rätt sak att göra. Bakom det vi berättar ligger tusentals timmar av research. Om du tycker att det vi gör verkar vettigt och önskar vara med att bidra i någon form så hoppas vi att du hör av dig till oss!

Utöver allt material som är fritt för alla att ta del av erbjuder vi även coaching och vägledning genom videosamtal mot en mindre ersättning, kontakta oss för mer information.

Om oss

Markus Sannolikheten var mikroskopiskt liten. I Sverige drabbas färre än tio barn varje år av förvärvad ryggmärgsskada. Tyvärr var en av Markus och hans frus två söner en av de olyckliga. Deras tidigare fullt friska sjuårige son hade blivit helt förlamad från nacken och ner. Läkarna på sjukhuset i Solna beskrev utsikterna som obefintliga att hans ben skulle kunna bära honom igen, men Markus och Elin nöjde sig inte med det beskedet. De lade allt annat åt sidan för att finna bästa möjliga vård för sin son. Tack vare att de under lång tid varit avsiktliga i sina finansiella beslut hade de både tiden och pengarna att kunna påverka situationen. Det gav utdelning och de hittade ett sjukhus i Philadelphia som specialiserat sig på barn med ryggmärgsskador. Under flera års tid turades de om att åka över till USA med sonen i månadslånga perioder för att han skulle få den bästa vården och rehabiliteringen som fanns för hans skada. Arbetet gav resultat, sonen blev bättre och bättre. Han återfick funktion och idag kan hans ben inte bara stödja honom, utan han kan även gå korta sträckor.

Martin Vid 41 års ålder tog Martin tillsammans med sin fru Lisa ett stort beslut. De bestämde sig för att bryta upp den trygga tillvaron i villaförorten utanför Stockholm för att tillsammans med de tre barnen flytta till Jämtland. En plats dit de inte hade någon koppling och inte heller kände någon. Tack vare att de under lång tid varit avsiktliga i beslut kring pengar kände de nu tryggheten att kunna göra vad som ytterst var bäst för dem som familj. I Jämtland kan familjen njuta av närheten till natur, en enklare vardag, den klara och friska luften och inte minst vandring, cykling, paddling eller skidåkning.

Hör av dig till oss!